Follow:
Pregnancy

Първи покупки за бебето + списък готов за печат

Всички бъдещи родители, най-вече тези, които ще стават родители за първи път се интересуват от това как да се подготвя и какво да купят за бебето.

Започнах да правя моя списък може би 4-5 месец и да се консултирам с други мами какво ще ни е необходимо. Всеки има различни виждания, което е нормално и всеки пазарува и смята че са му нужни различни неща. За това с мъжа ми си отговорихме на няколко въпроса и съставихме собствен списък с покупки, който може да видите по надолу в поста и да изтеглите. Списъка е във формат A4 и е готов за принтиране.

Темите, които обсъдихме при съставянето на списъка:

 1. Дрехи – не искахме да прекаляваме с дрехите. Тъй като както всички знаете бебетата растът като гъби, а също така повечето роднини/приятели ще ви подарят дрешки.
 2. Сън – тук трябва да обсъдите с партньора си къде искате да спи бебето, при вас на леглото, в отделна стая, във вашата стая. Ние имаме детска стая, която в момента използваме за офис, но решихме да не я преобразяваме все още в детска стая. Бебе Григор ще спи в нашата стая, за да ни е удобно. Избрахме си дървена кошара със скрин, която след време може да стане на юношеско легло и бюро. Не знам колко ще е полезно това и колко ще издържи, но с времето ще мога да ви споделя дали сме доволни.
 3. Къпане – тук ваната, която ще закупите, може да е със стойка или без в зависимост как ще ви е удобно. Мои приятелки използват вани без стойка и я слагат на масата или леглото. Аз реших да взема със стойка, тъй като съм с плацента превия и ще се наложи секцио, а след него не знам как ще съм със свиването. (Ще пусна скоро пост за плацентата превия.)
 4. Хранене – тук много зависи дали ще кърмите или не. Ако мислите да кърмите ще ви трябват 1 голямо и 1 малко шише, ако храните с адаптирано мляко ще ви трябват повече – 3 големи и 1-2 малки. Тук може да се добави стерилизатор от който може би ще имате повече нужда ако храните с адаптирано мляко. И помпа за кърма ако кърмите.
 5. Козметика – Искам тук да добавя, че бях посъветвана от акушерка да използвам продукти на една фирма (най-вече измиващите продукти) тъй като при бебенцата ако често се сменят марките или се използват различни се получават алергии.

Добавям в този пост всички магазини от които пазаруваме:

Нашият списък с покупки: 

Надявам се да Ви е полезен. Създаден е според нашите нужни, но се надявам и на някой друг да бъде полезен.  За да го изтеглите може да кликнете върху снимката или на този ЛИНК.

Споделете с мен вашите съвети за първите покупки за бебето, какви марки предпочитате, от какво сте доволни, къде пазарувате?

xoxo

Facebook Comments
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Събина

  Аз родих преди месец и знам колко е трудно да си с плацента превия ще се радвам да прочета твоята история искрено ти съчувствам

  24/12/2017 at 12:27 am
  • Reply Marina Hristova

   Честито и бързо въстановяване. Да ви е живо и здраво бебчето. Благодаря за интереса, ще очаквам да се включиш като пусна поста за превията, да споделиш и ти твоя опит.

   25/12/2017 at 5:30 pm

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.