Follow:
Pregnancy

Моята бременност – първи триместър

Моята бременност - първи триместър

Макар и вече в последното тримесечие исках да документирам и споделя моята бременност. Днес ще ви разкажа всичко около моята бременност през първия триместър. С нетърпение чакахме вкъщи момента в който ще съм бременна и макар да съм от тези хора които трябва на 100% всичко да е сигурно за да повярвам, някак си го усещах много по рано отколкото теста може да го засече. Когато видяхме положителния тест за бременност сякаш не ми се вярваше исках да отида на лекар, за да знам че наистина се случва.

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД


Не бях мислила къде искам да следя бременноста си, а може би трябваше. Съветвам ви момичета дори в момента да правите опити и още да няма две чертички на теста проучете и си набележете къде искате да ходите на консултации. В търсене на лекар реших да отида на частен кабинет с идеята че там ще получа внимание, разбиране, топло отношение, с две думи, че няма да е като на конвейр. Да ама не, лекарката беше много не общителна, едва отговаряше на въпросите ни. Пусна ми изследвания и тъй като резултатите са електронни ми даде имеил на който да ги изпратим и тя да ни върне отговор. След като излезнаха резултатите и ги пуснах и към нея, не след дълго получих обратен имеил в който отговора беше следния – “След следващата менструация елате отново на преглед.” – искам да подчертая че бях оставила името си и егн с идеята че първо тази жена ще провери кой пациент съм. Както и предполагате не се върнах повече при нея и тогава си дадох сметка че няма значение дали си по здравната каса или на частно важно е отношението на лекаря.

Водя консултацията си в МБАЛ Сердика при док. Константин Петров. Прекрасен лекар, честен до болка, с чувство за хумор, личи си че обича работата си и има отношение към пациентките си. При него женската консултация е по здравна каса. Доста поразмих нещата за първия преглед, но това с лекарите беше по интересната част около този първи преглед. Иначе като при всеки вълнението беше огромно както в мен така и в мъжа ми. Видяхме нашата малка точица, всичко беше наред, развиваше се добре.

СИМПТОМИ


Първия симптом, който ми подсказа че съм бременна беше много особена температура. Един ден преди менструация усетих че дигам температура. Измерих температурата си и беше 37,4 реших веднага да не прибързвам към лекарствата тъй като правехме опити и не знаех дали не съм забременяла. Реших след малко отново да я измеря и температурата беше 36,7. Беше много странно и така цяла вечер през интервали от време ту имах ту нямах температура. Не пих лекарства и реших че е много странно и искам да си направя тест – вече имах закупен вкъщи, с мъжа ми изчакахме теста заедно и видяхме втора много бледа чертичка, толкова бледа че чак си викаш дали не си въобразяваме. На следващия ден чертичката беше много по видима и тогава бяхме сиг че теста е положителен.

Късметлийка съм честно да си призная тъй като не съм повръщала имах гадене през третия месец, но се спасявах с дъвчане на дъвки и ментов чай.Трябваше да спра да пия кафе тъй като само от миризмата му започваше да ми се гади, обонянието ми се обостри значително, имах чувство че надушвам всичко от километри.

Както знаете когато цикъла закъснее и повечето жени разберат, че са бременни те вече са в 4-5 седмица – началото на втория месец – където се появява и нуждата да ходиш до тоалетна през 5 мин та и мен не ме подмина това щастие.

Може би най драстичния симптом беше липсата на енергия, не можех да държа очите си отворени, имаше дни в които спях по 16 часа или трябваше да подремвам след обяд защото мислех че ще заспя права. Ако и вие сте така да ви споделя че след 3тия месец силите се завръщат и няма да ви се вярва колко себе си се чувствате.

ФИЗИЧЕСКИ ПРОМЕНИ


Много се учудих, когато в края на третия месец имах вече малко коремче, тъй като бях чела че при повечето жени и при първа бременност доста по късно се появява коремче. Но моето беше тук и беше огромна радост за очите ни. На килограми вече бях мръднала, в края на тримесечието бях с 2 кг отгоре макар че не се хранех като за двама.

ТИ СИ УНИКАЛНА


Искам да завърша с това че всяка бременност е различна и всеки организъм е различен и това което на мен се е случило не значи че при вас ще се случи, може да имате други симптоми, или същите, или никакви, вашето коремче може да се появи по рано или по късно. Наслаждавайте се на бременноста си от самото начало.

На среща съм ако имате въпроси или искате да си поговорим за бременните ни коремчета.

xoxo

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.