Follow:
Pregnancy

Козметика за бременни коремчета

Един от неприятните моменти на растящото бременно коремче са стриите. Искаше ми се да ги избегна на всяка цена, но както всички знаем много зависи от кожата ни. И дори кожата ни да е склонна към образуване на стрии смятам че винаги може да я поглезим и да сведем шанса от излизането им. Дори да не успеем да се разминем без нито една, поне може да намалим броя им до минимум. И все пак не са болка за умиране с времето избледняват и почти не си личат, а и когато знаете че това са белези останали от едно незабравимо преживяване и един от най-важните моменти в живота ни, ги носите с гордост.

Кожата по време на бременността се разтяга много и има нужда от много хидратация и грижа, за да се запази еластична. Много често усещах разтягане, опъване и сърбеж – на корема и гърдите.

Започнах още от началото да мажа коремчето си, тъй като съм със суха кожа и също така знаех че лесно ми се появяват стрии, тъй като имах вече няколко стари от преди години когато качих за кратко време 15кг.

Чувах съвети като мазане с мас или зехтин. По принцип полагам много грижи за сухата си кожа и от години използвам лосиони за тяло. Но се оказа с растежа на корема ми че не успяват да хидратират кожата ми достатъчно и се я усещах суха, дори малко след намазването. Мажа корема и гърдите си по 3-4 пъти на ден, може да ви се струва много, но коремчетата растат толкова бързо, че в един момент ви се струва нормално толкова често мазане. Иначе започва да се усеща едно дърпане и сърбеж. Вследствие на което реших да мина на по мазни продукти и продукти тип олио, за да се чувствам хидратитрана.

Какви продукти използвам?

много харесах сухото олио на Eucerin за стрии – нанася се много лесно, бързо попива и оставя едно усещане на мекота и хидратация. Продукта не е един от най-икономичните, но си заслужава – мисля че и още е на промоция комплект от две опаковки на цена 40лв

масло от карите, какао и кокос на Zoya Goes Pretty – от доста време го имах и най-после му дойде времето. Маслото е уникално и един от любимите ми продукти. Твърдо пресовано е и е много икономично, топи се между ръцете и по време на нанасянето, попива бързо и мирише страхотно. А после с часове кожата ми е адски мека.

Кокона козметика – масажен крем. Това може би е един от продуктите, които използвах и харесах най-малко. Крема е много сух разнася се трудно, бавно попива. Не мисля че има някакъв ефект от него, дори след използване на цялата опаковка. Хич не е икономичен, може би защото се нанася трудно и според мен не е подходящ за суха кожа.

Сега използвам продукти на Maternea скоро ще споделя мнение за тях. Реших на края на бременността да пробвам и тях, чух доста добри отзиви от други мами. Ще споделя ревю за тях най-вероятно във facebook така следете ме там, за да не го изпуснете.

Споделете с мен вие каква козметика използвате. Кое според вас има ефект и кое не? Също така вече съм в търсене на каква козметика да използвам след като родя. Ако имате препоръки споделете ги с мен в коментарите долу? Много ще се радвам да обменим опит.

xoxo

Facebook Comments
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.