Follow:
DIY

Великден – Нестандартно боядисване на яйца

При всеки удобен момент креативното в мен се обажда и няма как да мина с едно обикновенно боядисване на яйца, за това ще ви разкажа за моите начини на боядисване.

Най – любимия ми начин е декупажа – винаги вкъщи има безброй салфетки за декупаж, лепило и всякакви мънички неща за украса. Декупажното лепило го заменяме с разбит белтък, все пак искаме да ядем яйцата след това, салфетките се разделят за да остане само най- горния тънак слой, на който е картинката. Препоръчвам ви за тази техника да използвате бели яйца тъй като картинките ще се виждат по добре и няма да си личи ако не успеете да залепите салфетката напълно гладко и има гънки.

великден

Друга техника с която боядисвам яйцата вкъщи е чрез памук. Става много лесно, бързо и красиво, при повече желание може да си поиграете с формите и да направите шедьовър. Трябва ви памук и лажица с която са сипвате върху памука от разстворените бои за яйца, за да го напоите и след това да сложите яйцето и да го увиете с памука, държите го за малко така и след като го развиете яйцето ви ще е боядисано. Това е любимия начин на баба да боядисва яйца за Великден.

великден

Боядисване със захар е един нов метод за мен. Много харесвам яйцата направени с кристалите, които се продават в магазина, но винаги се ядосвам че не хващат достатъчно и трябва да сложиш 3-4 пакетчета за 10 яйца, макар на опаковката да пише че 1 пакетче стига за 10 яйца. Тук техниката е подобна на декупажа, тъй като отново ще изпозлваме разбит белтък. Първо боядисваме яйцата и чакаме да изсъхнат след това намазваме с белтъка и увалваме в захарта, като захарта може да се боядише с боя за сладки на прах, отделяте я в малко бурканче сипвате малко от боята на прах и разклашате докато се оцвети. Тук искам да вметна, че ако си падате по пайети/блясъка в джъмбо има евтини кутии с най различни цветове glitter, с които може да украсите яйцата по същия начин като със захарта.

великден

И тъй като рисуването е част от мен няма как да не спомена и украсяването на яйцата чрез рисуване по тях. Ако решите да се захванете с този метод ви рпепоръчвам да се заредите с много време и много търпение, и не на последно място изпозвайте акрилна боя.

великден

великден

 

Бъдете креативни 🙂

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.